Peuter 3 jaar

Peuter 3 jaar

Peuter 3 jaar: Meest gestelde vragen door moeders in dit jaar.

Mijn peuter van 3 jaar heeft koorts, pijnstilling geven?

Wanneer je kindje meer dan 38 graden lichaamstemperatuur heeft, heet dit koorts. De temperatuur tussen de 37- en 38 graden wordt ook wel verhoging genoemd. Als er sprake is van koorts is het belangrijk om te achterhalen waar de koorts vandaan komt. Vaak is het een reactie op een (onschuldig) virus of infectie. Soms is een dagje met koorts al genoeg om de infectie te ‘verdrijven’ en wordt het natuurlijk opgelost. Wel is het fijn om je kindje lekker thuis te houden. Om het natuurlijke uitdrijven van een infectie of bacterie te ondersteunen is het belangrijk dat je je kindje veel water geeft. Met koorts verliest het namelijk veel vocht en dat moet worden aangevuld om uitdroging te voorkomen. Geef je kindje ook kleding van katoen aan, dat ventileert goed.

Stel het houdt aan, dan kun je altijd een kinderparacetamol geven. Doe dit alleen niet te snel en niet te vaak. Hopelijk wordt je kindje hier rustig van en daalt de koorts. Zo niet? Dan neem je contact op met de huisarts. Check altijd even op de verpakking hoeveel paracetamol je kindje mag per dag (vaak afhankelijk van het lichaamsgewicht). En geef nooit meer dan de aanbevolen hoeveelheid.

Let op: blijft de koorts lang aanhouden, vertrouw je het niet of loopt het op tot boven de 42 graden? Schakel dan direct de huisarts in!

Wat is de lengte en gewicht van een peuter van 3 jaar?

Jouw kindje van 3 jaar is nu ongeveer 15 kg en 97 cm. Let op: dit is een gemiddelde en erg afhankelijk van de bouw van je kindje of dit overeenkomt. Maar meestal zit het wel redelijk in de buurt. Mocht het erg afwijken of heb je twijfels? Schakel dan het consultatiebureau in.

Mijn peuter van 3 jaar eet niet goed, wat nu?

Dit is een veelvoorkomende vraag door ouders met kindjes van 3 jaar. Er is namelijk weer een ontwikkeling gaande waarin jouw kleintje ineens sommige dingen echt niet meer lust. Ook de eetlust kan iets afnemen. Bizar genoeg kan dit echt van dag tot dag uiteenlopen. Kan ook met de hoeveelheid prikkels te maken hebben. Drukke dag gehad? Dan start het verwerken van deze prikkels misschien al in de avond en kan het eten er even niet bij hebben. Op zich geen issue als het niet te vaak is. Houd het daarom goed in de gaten en probeer je kindje in ieder geval voldoende groente en fruit te laten eten. Is het overdag lekker actief? Dan is dat ook een goed teken dat het goed gaat. Een slap kindje wat niet goed eet, is belangrijk om in de gaten te houden en eventueel het consultatiebureau voor hulp in te schakelen.

Peuter 3 jaar welke ontwikkeling in spelen?

Grote kans dat jouw kindje zo rond de 3 jaar ander soort spelletjes gaat spelen. Favoriet is vaak het naspelen van iets. Denk aan winkeltjes, doktertje of vader en moedertje. Dit komt door een spurt in de sociale vaardigheden wat wordt geuit in het naspelen van situaties. Daarnaast ontwikkelt ook de fijne motoriek steeds meer en wordt knutselen en tekenen steeds meer favoriet. Ben je het winkeltje spelen en kleuren zat? Geef je kindje dan eens een uitdagende puzzel, zal het best even zoet mee zijn.

Mamaplaats

Mamaplaats

Bij ons kun je terecht om een mooie blog te schrijven, in contact te komen met andere moeders, deel te nemen aan hele gave testpanels en winacties en last but not least... de laatste nieuwtjes omtrent zwanger (worden), celebs, food en opvoeding.

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Top 3 Blogs

Lief klein jongetje. Sorry.

Je zwarte haren plakken vast aan je huid... >

Mijn kraamweek from hell

Mijn schoonmoeder, als ik ooit dement wo... >

Neeee - 'onze naam' is weg!

Ahgr, ik ben echt even heel boos vandaag... >

Laatste Winacties Alle Winacties

Win: 6x een flik flak horloge

Hoera, Flik Flak is jarig en trakteert! Ken jij de vrolijke horloges van Flik Flak al? Al 30 jaar helpt het ... >