Kinderschoenen

Kinderschoenen

Een zeurende peuter meesjouwen naar de stad maakt het kopen van kinderschoenen niet altijd een pretje,

Een zeurende peuter meesjouwen naar de stad maakt van het kopen van kinderschoenen is niet altijd een pretje, maar het moet wel gebeuren en ook vaker dan gewild. Omdat hun voetjes razendsnel groeien, moet men als het ware om de haverklap een nieuw paar kinderschoenen kopen. Het is echter heel belangrijk passende schoenen te kopen zodat de voetjes niet misvormen. De eerste schoen moet namelijk zo soepel mogelijk zijn en genoeg ruimte bieden zodat de voet niet belemmerd wordt.

Op ieder voetje past een schoentje!

Eens ze al zelfstandig kunnen lopen, moet de schoen echter vooral steun bieden, zodat de voeten niet kunnen gaan schuiven, bv. door stevige hielen of een schoen met een hoge sluiting bij de wreef. De zool moet ook wel buigzaam blijven bij de bal van de voet, zodat ze de voet goed kunnen afrollen en omdat een te stevige zool al snel een valpartij kan veroorzaken. Hakken daarentegen zijn voor kinderen in ieder geval géén goed idee, die kunnen ervoor zorgen dat de voorvoet vergroeit en de achillespees verkort wordt.

Wie het schoentje past..

Als je er met de kinderen op uit gaat, heb je al snel een aangepaste schoen nodig, bv. een paar snowboots voor op skireis, zodat de kinderen warm naar buiten kunnen, een paar enkellaarsjes of hoge laarsjes voor een familiefeest of regenlaarzen om in de plassen rond te trappelen.

Aangezien schoenen meestal een redelijk dure aangelegenheid zijn, proberen ouders naar goedkopere alternatieven te zoeken en bestellen vaak schoenen online. Tegenwoordig bestaat er zelfs een app, namelijk de Pitter-Pad, waarmee je de schoenmaat van je kind kunt bepalen door het voetje op het scherm te plaatsen. Dit maakt het online aankopen van kinderschoenen toch wel een heel stuk makkelijker. Kijk voor kinderschoenen en –laarzen op de site van Stoute Schoenen.

Voor welke kinderschoenen kies jij? Laat het weten in een reactie hieronder.

Mamaplaats

Mamaplaats

Bij ons kun je terecht om een mooie blog te schrijven, in contact te komen met andere moeders, deel te nemen aan hele gave testpanels en winacties en last but not least... de laatste nieuwtjes omtrent zwanger (worden), celebs, food en opvoeding.

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief
1 Reacties

Reacties

  1. ina ina

    1

    Leuk verhaaltje! Wat ik hier mis? Dat kinderen steeds vaker en jonger mode bewust zijn! natuurlijk moet een schoen goed zitten en steun bieden, maar met een gezondheidsschoen kun je natuurlijk niet aankomen op school! Zie daarom ook: www.bengelkinderschoenen.nl, want voor een kind is het uiterlijk juist belangrijk!

Top 3 Blogs

we willen waarschijnlijk allebei snel naar huis..

Vrijdagmiddag bijna half zes, we willen ... >

Het moederschap zoals het echt is.

Het moederschap, geen glitters en eenhoo... >

Zoektocht naar een stoere, lieve meisjesnaam!

Zoektocht naar DE naam... Hoe vind je de... >

Laatste Winacties Alle Winacties

Win €50 shoptegoed van Bristol

Goed voorbereid naar school! De schooldeuren gaan binnenkort weer open! Misschien is het wel de eerste keer d... >

Win een compleet back2school XXL pakket

Goedgemerkt naar school Het nieuwe schooljaar staat alweer voor de deur! Waarschijnlijk maken jullie de schoo... >