Je baby in bad!

Je baby in bad!

Het kan zijn dat je baby het gelijk heerlijk vond, sommige baby’s moeten nog even wennen. We hebben het over in bad gaan. Je baby is natuurlijk niet super vies maar kan heerlijk ontspannen in bad.
Het is best spannend om je baby voor het eerst in bad te doen. Straks laat je hem vallen of glijd hij onder water. De kraamverzorgster kan je hier ook bij helpen de eerste dagen.

Hoe vasthouden?

Wanneer een baby nog erg jong is kan hij of zijn de hele tijd omvallen. Vooral in bad is dit natuurlijk niet te bedoeling. Je moet het hoofdje recht houden of in ieder geval ondersteunen. Hou het armpje van je baby vast. Hierdoor rust zijn hoofdje tegen je arm aan en heb je hem stevig vast. Nu heb je nog een arm over om je baby te wassen.

Temperatuur

De temperatuur van het badje is natuurlijk erg belangrijk. Je kindje mag het niet koud hebben maar moet zich ook niet branden. Het beste is om met je elleboog te voelen of het water aangenaam aanvoelt. Een temperatuur van 37 graden is aan te raden.

Hoe vol?

Het badje hoeft niet helemaal vol. Als je baby ongeveer 6 maanden is, is 13 centimeter genoeg. Wanneer je kindje ouder is, doe het water dan niet hoger dan de taille. Het is wel lekker als de schoudertjes onder water kunnen. Er bestaan ook badstoeltjes, dit is erg handig als je kindje nog niet zelf rechtop kan zitten. Deze stoeltjes zijn voor in een normaal bad en een kindje van 0 tot 8 kg kan erop.

Zeep

Zorg dat de huid van je baby niet te veel uit droogt, gebruik daarom pH-neutrale zeep. Je baby hoeft natuurlijk niet elke dag in bad. Smeer je kindje na het badderen lekker in met hydraterende crème of speciale olie voor baby’s. Zo blijft de huid lekker soep en droogt het niet uit.

Wassen

Baby’s moeten vaak even wennen als er water over hun hoofdje heen gaat. Je kan met je hand een beetje water over het hoofdje scheppen. Wanneer je zeep gebruikt is het handig om een washandje op het hoofdje te leggen om op deze manier de ogen tegen zeep te beschermen.
Gebruik niet te veel schampoo voor je baby, ten eerste kan je baby er berg van krijgen en ten tweede het is niet nodig. Gebruik twee washandjes, een voor de billen en de voorkant en eentje voor de bovenkant. Dit voor de hygiëne.
Mamaplaats

Mamaplaats

Bij ons kun je terecht om een mooie blog te schrijven, in contact te komen met andere moeders, deel te nemen aan hele gave testpanels en winacties en last but not least... de laatste nieuwtjes omtrent zwanger (worden), celebs, food en opvoeding.

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >