Hoe kies je de juiste sport voor je kind?

Hoe kies je de juiste sport voor je kind?

Wachten tot 6 jaar

Er wordt aangeraden om tot 6 jaar te wachten voordat je, je kind een teamsport aanreikt. De meeste kinderen begrijpen het concept van een teamsport voor deze leeftijd nog niet goed. Op jongere leeftijd gaat het er vooral om dat ze plezier hebben in het bewegen. Ze moeten vrij zijn om alles te kunnen doen, zoals rennen en rond springen. Niet elk kind is het zelfde, het is mogelijk dat jou kind hier wel al voor klaar is op jongere leeftijd. Probeer dan een juiste sport te kiezen die het beste bij je kind past. Het belangrijkste is dat je kind het sporten leuk vindt en zorg ervoor dat ze zich niet gepusht voelen om te moeten sporten. Als je dit wel doet, kan dit juist averechts werken. Het kind gaat dan veel minder van sport houden en dat zou zonde zijn.

Sport kiezen

Kinderen veranderen vaak hun mening en vinden elke dag iets anders leuk. Het is natuurlijk niet mogelijk om elke week van sport te veranderen. Gelukkig weten sportclubs dit ook en organiseren zij vaak kennismakingsdagen. Zo kan je erachter komen of dit de juiste sport is voor je kind. Het is handig om van te voren een aantal vragen te stellen om erachter te komen wat leuk wordt gevonden. Vraag of ze liever in een team willen spelen of individueel, binnen of buiten en met een bal of niet. Zo kan je achterhalen welke sport een mogelijke optie is en welke niet.

Het gaat om plezier!

Jonge kinderen hebben een kleine aandachtspan, zij kunnen dus niet al te veel instructies opnemen. Daarom zijn de regels voor een gecompliceerde sport te moeilijk. Twee of drie instructies opvolgen is het maximum. Sporten op deze leeftijd is dan vaak ook niet meer dan een beetje rondrennen. Op deze leeftijd draait het om het hebben van plezier, niet om winnen of verliezen!
Mamaplaats

Mamaplaats

Bij ons kun je terecht om een mooie blog te schrijven, in contact te komen met andere moeders, deel te nemen aan hele gave testpanels en winacties en last but not least... de laatste nieuwtjes omtrent zwanger (worden), celebs, food en opvoeding.

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief
2 Reacties

Reacties

  1. Holtman Holtman

    1

    Recentelijk hebben wij de site www.sportkeuzewijzer.nl ontwikkeld. Door 14 vragen te beantwoorden vind je de sport die het beste bij je past. De sportkeuzewijzer.nl is gratis. Samen met gemeenten proberen we de resultaten van de test zo te presenteren dat kinderen worden doorverwezen naar lokale sportaanbieders zie ook: http://www.mijnjeugdsportfondsactie.nl/acties/sportscan/doe-de-sportkeuzewijzer/

  2. rachida rachida

    2

    Mijn kind is 7 jaar maar, hij heeft geen conditie. Ik vraag uw graag uw advis. Met vriendelijk groeten, Rach

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >