10 goedkope en gezellige uitjes voor peuters en kleuters

Door: Mamaplaats 7 reacties

10 goedkope en gezellige uitjes voor peuters en kleuters

Voor veel vaders en moeders is het ook echt een sport om er goedkoop en gezellig tussen uit te gaan. Als de kinderen het dan ook naar hun zin hebben, dan is het uitje helemaal geslaagd voor het hele gezin. Voor sommige gezinnen is het lastiger om uitjes te verzinnen, vandaar dat dit artikel zodat het moeders op weg kan helpen. En dat ze de uitjes in de praktijk kunnen brengen.

De uitjes

1. Lekker naar de zee of naar het strand

De meeste peuters en kleuters zijn graag buiten. Bij lekker weer kun je met ze naar zee of naar het strand gaan. Zand en water is de perfecte combinatie voor de kleintjes. Als je naar zee gaat betaal je tevens. geen entree. Voor de ouders is dit ook een leuk uitje, omdat je gezellig samen aan de zee kunt gaan wandelen als gezin en je geniet van het mooie uitzicht. Verder kun je met je kinderen zandkastelen bouwen. Of je kunt lekker genieten van de zon en je kinderen van het water.

Je kunt zelf een koeltas meenemen met eten en drinken erin, dit scheelt ook weer in de kosten. Vaak vliegt de tijd voorbij, omdat de kinderen zich goed kunnen vermaken op het strand. En zowel naar zee of naar het strand gaan is leuk voor peuters en kleuters en de ouders niet te vergeten!

2. Zwembad

Wat je het hele jaar kunt doen met peuters en kleuters is gaan zwemmen in een binnen zwembad. Pret het hele jaar door. Je kunt bij diverse zwembaden een kortingskaart kopen zodat je hele jaar door goedkoop kunt gaan zwemmen. Soms kun je ook als je kinderen zwemles volgen, dat je in het weekend voor een bepaalde goedkoper kunt gaan zwemmen. Of dat een ouder en kind gratis naar binnen kunnen en dat de andere ouder en kind allen maar hoeven te betalen. Veel zwembaden hebben ook een buitenbad en daar kun je als het lekker weer is ook lekker buiten gaan zwemmen.

3. Kortingsbonnen

Vaak vind je via internet of via de post diverse kortingsbonnen. Veel kinderen zijn dol op de Mc Donalds en regelmatig krijg je per post kortingsbonnen voor de Mc Donalds. Het is voor peuters en kleuters dolle pret om bij de Mc Donalds te gaan eten. Veel kinderen zijn dol op friet en frisdrank en mayo. Verder kunnen de kids na afloop nog lekker gaan spelen in de ballenbak.

Tevens zijn de cadeautjes die je bij het kindermenu krijgt een groot feest. Sommige kinderen sparen de cadeautjes. Misschien kun je ze wel met andere kinderen ruilen of met je broertje of zusje. Je kunt dan als gezin goedkoop aan eten.

4. De Efteling

De Efteling is een geweldig park voor peuters en kleuters. Wie kent het sprookjesbos nou niet? De gezichten van de kinderen is dan echt geweldig om te zien. Je kunt kijken of je met kortingsbonnen naar de Efteling kunt. Een dagje uit met de kinderen naar de Efteling is een geweldig leuk avontuur. Je kunt ook kijken of je andere kortingsbonnen kunt vinden voor andere leuke attractieparken voor peuters en kleuters.

5. Speelnatuur 10 gemeenten

Een ruig dagje uit voor het hele gezin bij Speelnatuur Tiengemeten! Dat betekent hutten en vlotten bouwen, dammen leggen in de beek, kikkers besluipen, dwalen in het doolhof of door tunnels kruipen. Dat kan allemaal op de verschillende speeleilanden en in Waterrijk. De elementen uit de natuur zijn je speelgoed.

6. Kinderboerderij

Dieren en kinderen zijn een geweldige combinatie. Veel peuters en kleuters zijn dol op de geitjes en andere dieren op de kinderboerderij. Verder kun je ook brood van thuis meenemen en aan de dieren voeren op de kinderboerderij. Als je in het voorjaar gaat, worden er vaak jonge dieren geboren. Ontzettend leuk voor de kleintjes. Konijnen zijn ook heel leuk voor de peuters en kleuters. De entree is vaak gratis en je kunt er vaak op loopafstand naar toe.

7. Eendjes eten geven

Veel peuters en kleuters vinden het geweldig om de eendjes eten te geven. Bewaar je brood en ga er met de kleintjes op uit, om de eendjes, ganzen en zwanen eten te gaan geven. Een hele leuke ervaring.

8. Naar het bos

Wat je het hele jaar kunt doen, is naar het bos gaan. De herfst is een geweldige periode van het jaar om naar het bos te gaan. De gekleurde bladeren in het bos zijn heel mooi om te zien. Verder is het ook mooi om de bladeren op de grond te zien. Peuters en kleuters vinden de paddenstoelen ook heel mooi om te zien. Wandelen in het bos is een ontspanning voor het hele gezin.

9. Picknicken

Wat vooral met lekker weer, geweldig is om te doen, is te gaan picknicken met peuters en kleuters. Je kunt zelf broodjes smeren en deze meenemen. Verder kun je ook je eigen drinken meenemen.

10. Speeltuin

Pret verzekerd voor ieder kind! En vaak is het ook lekker dichtbij.

Heb jij nog tips voor leuke uitjes? Laat het weten in een reactie hieronder.

Veel plezier met alle uitjes voor peuters en kleuters!

Deze pagina is geschreven door mama Gea van Wijck

Mamaplaats

Mamaplaats

Mamaplaats vertelt de leukste nieuwtjes, weetjes, winacties en meer!

Plaats een reactie

7 Reacties

Reacties

 1. Diana Diana

  1

  En wat denk je van de vele veilingsites tegenwoordig ? Ticketveiling of Veilingkans.nl waar je nog goedkoop kunt bieden voor leuke uitjes..Volgens mij mag je deze ook niet vergeten hoor.. Groetjes, Diana

  • Gea12 Gea12

   2

   Dat is een goede tip van je!

 2. Mascha Bongenaar Mascha Bongenaar

  3

  Bedankt voor de tips, en zitten erg leuke bij. Jammer dat er bij kortingsbonnen alleen wordt gesproken over McDonald's. Vaak is eten bij een 'gewone' snackbar veel goedkoper, ook met kortingsbonnen. En ook daar hebben ze vaak kindermenu's met speelgoed. Persoonlijk heb ik geen neiging mijn kind speelgoed en eten te laten combineren en ben geen fan van kindermenu's (bij de gele M of elders). Zeker voor peuters is alleen al de ervaring van buiten de deur eten erg leuk; EN zijn de porties van een kindermenu vaak veel te groot. Maar onze peuter van 2,5 gaat net zo lief mee eten bij een eetcafe waar hij met ons mee eet, en de felbegeerde 'frietjes met saus' krijgt.

  • Gea Gea

   4

   Bedankt voor jouw reactie. We gaan ook regelmatig naar La Place daar heb je ook kortingsbonnen van. De kinderen vinden het geweldig om daar te eten en ze kunnen er ook leuk spelen

 3. Suzanne Suzanne

  5

  Ik vind de Efteling nu niet bepaald een goedkoop uitje, ook niet met kortingsbonnen. Maar dat geldt voor al die (grote) pretparken. Leuke tip: Irrland in Duitsland, voor 5 euro per persoon een hele dag plezier (een soort van boerenpretpark), er staan overal gratis barcbecues ter beschikking en ook de horeca zelf is niet zo heel duur. Echt een aanrader!

  • Gea Gea

   6

   Momenteel heb je de actie van de AH en dan krijg je EUR 10,00 korting op een kaartje voor de Efteling en als je met je gezin daar naar toe gaat, scheelt het in de kosten. Ik vind de Efteling een heel leuk park voor jong en oud en je kunt je er de hele dag vermaken. Bedankt voor jouw tip voor Irrland in Duitsland!

 4. aardbeiengebakje aardbeiengebakje

  7

  Wij gaan veel met vrienden en een hele bups kinderen naar een indoor speelhal, dit is inverhouding met de grotere pretparken goedkoop en je kunt er de kinderen veel plezier mee doen!♡


Top 3 Blogs

Een baby krijgt teveel calorieën en te weinig beweging

Dat er te weinig bewogen wordt, is al ee... >

Een uniek nieuw vitamine D product!

Kinderen in de groei hebben dagelijks vi... >

Zat in het kwadraat!

Soms ben je het gewoon even zat, niks ro... >

Laatste Winacties Alle Winacties

Weekend of midweekje weg voor 7 personen

Buitenhof de Leistert Dit mooie 5* recreatiepark ligt in hartje Limburg en beschikt over een mooi subtropisch... >

Win kaartjes voor de Speelnatuur Tiengemeten

Speelnatuur Tiengemeten is de coolste speelplek van Nederland! Met meer dan 4,5 hectare bomen, beekjes, bloeme... >