Angst, boos en nieuwsgierigheid

Angst, boos en nieuwsgierigheid

Kan je kindje gelijk na de geboorte al angst of boosheid voelen? Nee, lees hier hoe die ontwikkeling gaat. Je kindje kan nog niet bang worden van woorden. Wel van opeens harde geluiden of licht bijvoorbeeld.

3 maanden

Vanaf 3 maanden kan je kindje schrikken van onaangename geluiden, licht etc. Pas na 9 maanden kan je kindje echt emotionele reacties hebben, dan wordt je kindje eenkennig. Hij begint dan het begin te zien tussen mensen, wie die wel en wie die niet kent. Ook wilt hij niet meer bij iedereen op schoot.

6 maanden

Als je baby 6 maanden is begint hij te merken dat hij steeds meer kan. Soms kan hij nog niet doen wat hij eigenlijk wilt doen en dit kan leiden tot frustratie en dus tot boosheid. Dit zet hem juist aan tot verdere ontwikkeling, het is dus goed. Lijdt hem af met iets leuks en dan gaat de boosheid sneller weg.

9 maanden

Na 9 maanden beseft je kindje meer wat er gebeurt in zijn omgeving en raakt nieuwsgierig. Wilt meer dingen vasthouden en zal soms volverbazing naar sommige dingen kijken.
Mamaplaats

Mamaplaats

Bij ons kun je terecht om een mooie blog te schrijven, in contact te komen met andere moeders, deel te nemen aan hele gave testpanels en winacties en last but not least... de laatste nieuwtjes omtrent zwanger (worden), celebs, food en opvoeding.

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >