Eerste zwangerschapssymptomen

Eerste zwangerschapssymptomen

Wat zijn de eerste zwangerschapssymptomen? Je denkt dat je zwanger bent, maar het is nog te vroeg om een zwangerschapstest te doen. Welke symptomen geeft je lichaam die kunnen duiden op een zwangerschap?

LEESTIP: Onder dit artikel delen honderden moeders hun ervaringen.

EERSTE ZWANGERSCHAPSSYMPTOMEN VAN JE LIJF

Zodra er een eitje bevrucht is en je dus zwanger bent, gaat je lichaam zich voorbereiden op het ontwikkelen van een baby. Soms kun je als moeder in spé al snel merken aan je lijf dat je zwanger bent. Bijvoorbeeld door de bekende zwangerschapssymptomen of zwangerschapskwalen. Wat zijn die eerste tekenen die erop kunnen wijzen dat je zwanger bent?

EERSTE ZWANGERSCHAPSSYMPTOMEN

 • Misselijkheidtestbijledooss
 • Veel vermoeidheid
 • Gespannen borsten
 • Pijnlijke tepels
 • Donkere tepels
 • Honger
 • Trek in ander voedsel
 • Een opgezette buik....
Mamaplaats

Mamaplaats

Bij ons kun je terecht om een mooie blog te schrijven, in contact te komen met andere moeders, deel te nemen aan hele gave testpanels en winacties en last but not least... de laatste nieuwtjes omtrent zwanger (worden), celebs, food en opvoeding.

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief
152 Reacties

Reacties

 1. noesie noesie

  1

  Ik had veel last van steken in mijn onderbuik. Uiteindelijk ben ik naar de huisarts gegaan, en die vertelde mij dat ik al 8 weken zwanger was. Dit was een echte verrassing!! We hadden het niet gepland, maar het kindje is meer dan welkom. Ik ben over een maand uitgerekend.:)

 2. guuusjuuh guuusjuuh

  2

  Ik heb bijna alle symptomen gehad die hier boven genoemd worden! Ik had vooral veel last van misselijkheid en duizeligheid.

 3. missjie missjie

  3

  Wat een interessant artikel. Mijn vriend en ik willen graag kinderen, hierdoor weet ik wat me te wachten staat.

 4. samantha samantha

  4

  hallo ik wil wag weten. ik ben nu een maand en 2 weken te laat met de prikpil. ik heb veel sex gehad met me vriend ik heb al 3 weken lang last van me onderbuik me borsten doen ook zeer heb ineens veel honger. heb 2x een test gedaan maar allebei waren ze negatief. heb alle symptonen van zwangerschap. wat moet ik doen? groetjes onzeker meisje

 5. katje katje

  5

  Je zou Idd zwanger kunnen zijn, Ik zou nog een zwangerschapstest doen, Met ochtend urine. Komt daar negatief uit, en je bent nog niet ongesteld. Even je huisarts bellen, hun kunnen ervoor zorgen dat je bloed kan prikken.. En uit je bloed kunnen ze ook een zwangerschap halen! Ook als je pril zwanger bent. Zo niet. Echt alles even bespreken met je arts. Succes!! Liefs

 6. ADM ADM

  6

  hey hallo, ik heb een vraagje mijn vriend en ik zijn al een tijdje bezig met zwanger te worden , en nu heb ik al wel last van hele gespannen borsten normaal doen ze al pijn vanwege mijn ontstoken melkklieren maar dit is wel heel erg en ik heb van mijn vriendin die al moeder is begrepen dat als je zwanger bent je ook een soort balletje bij je vagina voelt en die heb ik ook mijn menstruatie zou pas over twee dagen moeten beginnen ik heb ook al buikkrampen en misselijkheid zou ik zwanger kunnen zijn of word ik toch weer ongesteld ...???

  • nahsuusje nahsuusje

   7

   en wat wees de test uit?

  • Linda Linda

   8

   Hallo adm, Een vraagje jij heb het kver een balletje bij de vagina.. Waar moet ik dan aan denken.. Ik slik namelijk de pil en ben niet ongesteld geworden dus wil graag weten of ik zwanger ben eeen test is negatief maar miss kan ik via dat wat wijzer worden Xx

 7. melissa melissa

  9

  ik denk soms dat ik zwanger ben moet soms vaak naar de wc zonder dat ik veel gedronken heb.. ben veel aan gekomen de laatste tijd en ok buikpijn.. striemen op me benen noem maar op... maar ook paar keer de pil vergeten dus het maakt me allemaal een beetje bang.

  • nahsuusje nahsuusje

   10

   als je niet zwanger wil worden dan beter op pil letten, beter op vast tijdstip nemen en anders andere anticoncepti. Nu je wel vergeten bent en je symptomen vertoont misschien ff testen, kijken wat het uitwijst en vandaar uit verder maken. stress van is het wel of niet zorgt er ook voor dat je ongesteldheid uitblijft, kan maar beter uitsluiten of bevestigd hebben zodat je vandaar een keuze kan maken.

   • Nienke Westerhof Nienke Westerhof

    11

    Dat is makkelijk praten, ook ik ben hem wel eens vergeten dat kan gebeuren. Soms is het leven even hectisch of chaotisch en dat schiet er dan bij in. Maar Melissa even testje doen, weet je het zeker. ;)

 8. ADM ADM

  12

  Ik heb getest en ik ben zwanger hartstikke blij Tijd van onzekerheid is nu weg nu nog hopen dat alles Goed verloopt groetjesss

  • Annick1 Annick1

   13

   Wat super! Gefeliciteerd! Fijn dat de test zo snel werkt, soms kan je nog best lang in onzekerheid zitten.

 9. Lotje10 Lotje10

  14

  Hallo, dames en of heren! Ik zit met iets in mijn maag en wilde graag weten wat jullie over mijn situatie denken! Het begon op 17 feburarie 2013, ik was niet aan de pil want ik zou binnen kort ongesteld moeten worden. Ik had een menstruatie cyclus van ongv 32- 36 dagen. Ik heb op de 17e seks met mijn vriend gehad. Met condoom maar toen hij klaar was gleed het condoom er af, ik natuurlijk helemaal in paniek. De volgende ochtend 9 uur na dit alles de morningafterpil geslikt. Ben er niet ziek van geweest of iets dergelijks. Ik werd toen 3 dagen daarna ongesteld, of het was STUKKEN minder als normaal. Omdat ik zeker wilde weten dit alles niet nog een keer zou voorkomen die dag dat ik ongesteld werd ook aan de pil begonnen. Dus ik beetje rond kijken op het internet, las ik over een innesteling bloeding. Nog meer paniek natuurlijk, uitgaande van het ergste een abortus kliniek gemaild voor advies. Volgends hun zou ik 3 weken nadat dit gebeurd was een test moeten doen. Dus ik 3 weken en 1 dag, twee testen doen. Allebei Negatief Ik natuurlijk heel blij maar nog niet heel erg gerust gesteld. maar omdat ik aan de pil was gegaan en ik de week voor dat ik mijn stop week zou hebben al beetje bruine "prut' in mijn slipje vond, dacht ik dat het wel goed zou zitten,en ja hoor ik stopte woensdag naar binnen en werd zaterdag op zondag nacht ongesteld. Toen weer aan een nieuwe strip begonnen, en ook deze strip werd ik ongesteld in mijn stopweek. Wel wat lichter, t liep er niet meer zoveel uit als vroeger! Maar toen begon ik aan mijn 3e strip en tijdens deze strip ik de eerste 2 weken lichte steekjes in mijn onderbuik, In deze week heb ik voor de zekerheid nog een test gedaan, Negatief . Ook had ik het idee dat mijn buik ook wat dikker werd, Ik heb heel veel stress gehad die strip, maar de laaste week van de pil was er geen buikpijn meer. Ik werd in de stopweek wel weer ongesteld. Gisteren was de laaste dag van mijn menstruatie Maar ik heb het gevoel dat mijn buik een best opgeblazen is en wat dikker. Vooral het gebied rond mijn navel is beetje hard. En dat mijn tepels een beetje rood zijn, alleen het hoedje zeg maar. Van ochtend nog een test gedaan, weer negatief. Als jullie dit zo lezen, wat denken jullie dan? Als iemand zou willen reageren, want ik wil niet zwanger zijn en al helemaaaal geen moeder worden op deze leeftijd! Dankjewel alvast en hoop op spoedige reacties

  • Annick1 Annick1

   15

   Als ik dit zo lees dan is er bij mij eigenlijk geen alarmbel die gaat rinkelen dat je zwanger zou zijn. Je bent net 3 maanden bezig met de pil en vergeet niet dat je lichaam moet wennen aan de hormonen die worden toegevoegd. Je lichaam gaat veranderen, je kan wat meer vocht vasthouden, borsten kunnen veranderen, je haar kan zelfs van structuur veranderen, je kan een vettere huid krijgen of juist een drogere. Bij iedere vrouw en ook per pil is het weer anders. Doordat je je veel zorgen hebt gemaakt kan je lichaam je ook voor de gek gaan houden. Probeer de aankomende cyclus wat minder in te zitten en zorg ervoor dat je de pil het liefst elke dag op een vaste tijd inneemt dan is hij ook het meest betrouwbaar. Mocht je alsnog twijfelen neem dan even contact op met je huisarts en lees even de bijsluiter van de pil.

  • Sette Sette

   16

   Je klinkt niet zwanger hoor. Toen ik met de pil begon werd ik ook veel minder ongesteld en je lichaam veranderd ook gewoon. Ik zou me geen zorgen maken!

 10. Chantal Chantal

  17

  Toen ik voor het eerst begon met de pil was mijn lichaam helemaal van slag. Had tussentijdse bloedingen, buikpijn en ben maanden lang echt ziek geweest. Maar begrijp wel. De pil is iets wat vol hormonen zit. Oftewel, je lichaam krijgt een extra stoot hormonen en dat is je lichaam totaal niet gewent. Ik ben geweest waar jij nu bent en ik verzeker je dat het allemaal compleet normaal is wat jij doormaakt. En als je echt bevestiging wil ga je gewoon naar je huisarts zodat hij je gerust kan stellen.

 11. Anoniem Anoniem

  18

  Hoi, ik slik de pil en heb vaak seks met mijn vriend, alleen daarvoor had ik een antibiotica kuur voor blaasontsteking maar dat was al een week geleden toen ik seks had, want ik wou het niet doen vanwege antibiotica dan is de pil niet veilig. Nu heb ik sinds een week een aantal zwangerschaps sympthonen ( heel emotioneel, veel afscheiding , af en toe jeukende tepels) verder niks.. Toch maak ik me ontzettend zorgen vanwege mijn leeftijd (16) en heb echt geen zin om er dalijk te laat of niet achter te komen. Ga sowieso wel zwangerschaps test doen..

 12. anoniempje anoniempje

  19

  hallo allemaal, ik ben de laatste tijd een beetje onzeker omdat ik al 2 weken overtijd ben met mb menstruatie. en ik heb last van ; opgezette buik, harde borsten, heel veel moe en vaak plassen terwijl ik niks drink. reacties aub. groetjes anoniem

  • braamn braamn

   20

   Misschien eerst even een test doen?

 13. anoniempje anoniempje

  21

  ik heb al 2 testen gedaan 1 positief en 1 negatief! weetniet wat ik moet doen en mn vriend is nog lang niet toe aan kinderen!

  • Maran Maran

   22

   Opnieuw testen, en als je het echt niet ziet zitten zou ik een afspraak maken bij de Huisarts om vervolgens doorgestuurd te worden voor een abortus. Succes meid.

 14. anoniem anoniem

  23

  Hallo, Ik ben in januari gestopt met de pil, Nu ben ik vandaag een week overtijd, Heb maandag wel wat bruine afscheiding gehad,maar was maar vóór een halve dag, Sinds eergisteren heb ik enorm pijnlijke borsten, en kan de hele dag wel eten, En heb enorme stemmingswisselingen. Zou ik zwanger kunnen zijn?

 15. Sofia Sofia

  24

  Hallo, Ik ben sinds januari gestopt met voorbehoedmiddel, heb een ciclus van 28 a 30 dagen, wil graag nog een kind maar het lukt maar niet.Ik heb laatse paar dagen last van lichte pijn aan m borsten maar geen donkere tepels, verder geen andere symtomen. Morgen zou me volgende ciclus moeten beginnen, hopelijk niet natuurlijk. Zou het kunnen dat ik zwanger ben of hoort het pijnlijk borsten aan me mensfruatie die gaa naderen? Groetjes

  • susanne susanne

   25

   ik heb altijd pijnlijke borsten tijdens menstruatie ( die ik al sinds maart niet meer heb gehad) maar hoop voor jouw dat het door zwangerschap komt!!

 16. susanne susanne

  26

  ik heb redelijk wat van deze symptomen. misselijk/moe, heel erg/borsten zijn 2 cupmaten gegroeid/ blijf aankomen/veel plassen. Volgens de testen ( 4 gedaan) ben ik niet zwanger, maar ga nu toch twijfelen.

  • susanne susanne

   27

   ben ook mega vergeetachtig op het moment. na 3 keer eraan herrinnerd te worden vergeet ik het nog

 17. Kaniknietzeggen Kaniknietzeggen

  28

  Hoi! Ik heb een vraagje ... Ik ben heel misselijk de hele week al en Heb last van hele erge zenuwen.. Ben ook onwijs moe & heel erg last van Winderigheid op geblazen gevoel, vaak plassen En als ik lig trekt me buik echt heel erg.. En heb last van ongesteldheids krampjes heel licht.. Zal dit kunnen lijken op zwangerschap of zal dit Met stres te maken hebben ofzo... Nou hoop op snelle reactie want ben best bang.

 18. Sammy Sammy

  29

  Hallo, Ik heb een implanon die er in oktober uit moet, maar ik heb al ongeveer 3week pijn in mijn buik, vooral onder,me borsten doen ook al een tijdje pijn, vaak naar de wc, anderhalve tot 2week al ongesteld, hoofdpijn last van adem halen, snel vermoeid, duizelig, soms overdag misselijk, zo maar uot het niets emotioneel en ik ben ook dikker geworden. Ik heb ongeveer 2 maand sex met mijn vriend zonder condoom, en nu las ik laatst dat de inplanon helemaal niet betrouwbaar is. Ik durf geen zwangerschapstest te doen. Is er grote kans dat ik zwanger ben? Groetjes sammy

  • michelle michelle

   30

   Hallo, Ik heb mijn implanon er nu een maand geleden uit laten halen door dezelfde klachten ... veel hoofdpijn, opgezwollen borsten en had al 5 weken achter elkaar lichte bloedingen. Nu hij eruit is scheelt dit echt veel in klachten. Als je het echt niet vevrtrouwd zou ik toch een zwangerschapstest laten doen. X

 19. anouck anouck

  31

  Lieve dames, het enige wat je uitsluitsel kan geven, is een test doen.

  • Sammy Sammy

   32

   Ik heb al een aantal keren gehoord dat een testniet 100% betrouwbaar is.. Ik ben 18 en wil graag weten of ik zwanger kan zijn.

   • anouck anouck

    33

    Dus......je denkt dat een test niet betrouwbaar is en dat een stel moeders op een website aan de hand van jouw beschrijving kan zeggen of je zwanger bent of niet? Wat denk je zelf hiervan? Zou je dan niet gewoon een huisarts bezoeken? En als je dat allemaal niet wilt...tja. Dan kom je er ongetwijfeld binnen 9 maanden achter. Succes ermee.

    • Sette Sette

     34

 20. Sette Sette

  35

  :-)

 21. anoniempje anoniempje

  36

  nou dames, toch nog maar een test gedaan ! en het is toch echt positief, ben naar de huisartst geweest en ben 10 weken zwanger! heb mn kleine wonder gister voor de eerste x gezien! ben der helemaal trots mee ! rest van de dames succes allemaal!

 22. Petra Petra

  37

  Hoi, Ik zit aan de pil en ben nu aan het einde van mijn strip.Ik zou vandaag aan een nieuwe strip moeten beginnen (of een stopweek nemen, maar die wilde ik uitstellen) alleen kwam ik er achter dat ik een pil over heb, dus ergens een pil vergeten ben. Het probleem is dat ik geen idee heb wanneer ik die pil vergeten moet zijn en of ik gemeenschap met mijn partner heb gehad op die dag. Daarbij komt dat we geen condooms gebruiken vanwege de pil. Het raarste is nog dat ik wat vage klachtjes had vóór dat ik er achter kwam dat ik de pil vergeten was en het op dat moment dus ook niet koppelde aan een zwangerschap. Meer dan de helft van de symptomen herken ik. Wat denken jullie? Zou ik eventueel zwanger kunnen zijn?

 23. anouska anouska

  38

  Hallo, Ik heb een vraagje, ik ben 16 april tot 9 mei gestopt met de pil. Heb in die periode geen gemeenschap gehad. Ben op 9 mei weer begonnen met een. nieuwe strip, en op 1 tot 4 juni gewoon ongesteld geworden. Daarna heb ik wel gewoongemeenschap gehad. Ik heb nu alleen last van duizeligheid tot bijna flauwvallen, ben echt heel erg moe, ben misseliijk is er een kans dat ik zwanger zou kunnen zijn?

 24. anouck anouck

  39

  Echt meiden: DOE EEN TEST!? Ik heb een bobbeltje op mijn rug, wat denken jullie, zou het kanker kunnen zijn!? DOE EEN TEST, GA NAAR DE HUISARTS, OP EEN WEBSITE VRAGEN HEEFT GEEEEEEEEEEN ZIN!

  • wondertje wondertje

   40

   Helemaal mee eens.

  • Marieke80 Marieke80

   41

   Hahaha, en daar is "the voice of reason" Anouck. Je hebt helemaal gelijk meid!

  • hoi hoi

   42

   :-) idd.. we willen symptomen horen... niet vragen waar je zelf t antwoord wel op weet!

 25. deem deem

  43

  hoi ik heb een vraag ik ben deze maand nog niet ongesteld geweest maar mijn vriend en ik hebben wel sex gehad PLUS ik ben 1x de pil vergeten tot mijn schrik vroeg mijn moeder laatst of ik wel veilig vree ik heb dit nog niet aan mijn vriend verteld want ben heel erg bang voor zijn reactie wat moet ik doen plz help wanhopig meisje van 16

 26. Lis Lis

  44

  Een test doen is inderdaad het beste wat je kunt doen, maar er is niet voor niets een optie om te reageren. De personen reageren niet met de intentie om te horen dat ze een test moeten doen, en zeker niet om een lullige reactie te krijgen dus ik vind de reactie van anouck een beetje overbodig. Succes meiden!

 27. Trammie Trammie

  45

  hoi dames! miss kunnen jullie me advies geven! ik ben rond 10 juni 2 keer mijn pil vergeten... verveolgens gestopt voor mijn stopweek en maar heel lichtjes ongesteld geworden! 1,5 dag en minimaal. maar sinds dien wel vage klachten, heeeel veel honger, vaak plassen, hoofdpijn en zeer moe. heb gister een test gedaan maar was negatief. volgende week maar weer testen? graag jullie advies!!!!!

 28. Mamaplaats Mamaplaats Auteur

  46

  Net zwanger? NIEUW: schrijf iedere week een blogje over jouw zwangerschap en zet deze in de nieuwe categorie: zwangerschapskalender - en dan het weeknummer van je zwangerschap. Schrijf ze!

 29. Remcosmama Remcosmama

  47

  dat lijkt me wel leuk... ben nu 12+, ik ga schrijven :)

 30. Mirantje Mirantje

  48

  Hoi meiden , ik heb ook een vraag , ben u 6 dagen voor nod , en moet vaak plassen en veel waterige witte slijm dat heb ik nooit wat denken jullie en ook raar gevoel in de buik geen ongi krampen

  • nahsuusje nahsuusje

   49

   dokter bezoeken!

  • Remcosmama Remcosmama

   50

   testen of dok bezoeken!

 31. liesannetje liesannetje

  51

  Haai ik heb een vraag. Ik was vorige maand vergeten me eerste pil teslikken dus begon ik ipv donderdag vrijdags. Me moeder zei dat ik gewoon me stopweek moest houden. Voor de zekerheid hadden me vriend en ik wel met condoom seks gehad maar die scheurde. Alles voelt in me lichaam echt raar en ik heb last van buikkrampen. Zou er een kans zijn dat ik zwanger ben...

  • Remcosmama Remcosmama

   52

   daar is kans op... zoals Nahsuusje hieronder al zei, luister naar je moeder en hou de stopweek aan en ga eens testen wanneer het kan... of idd richting huisarts...success!

 32. nahsuusje nahsuusje

  53

  idd stopweek en dokterbezoekje ivm gescheurde condoom

 33. Chev Chev

  54

  Ik ben 4 dagen overtijd, ben al 3 mnd van pil, en heb regelmatige cyclus van 28/29 dagen Heb al paar dagen raar gevoel in onderbuik, met vlagen wat misselijk de gehele dag door, gevoelige tepels. Zou ik zwanger kunnen zijn???

 34. lili lili

  55

  Hoi ik heb laast op 11juli onveilig sex gedan mijn eerste dag van menstruatie was op 29 juni ik heb map gebruik maar ik na ongv 1 uur overgeven kan het zijn dat ik zwanger ben of kan raken want zwangerschap sympyomen zijn ben het zelfde als die van menstruatie. Thanks

 35. Ran Ran

  56

  Ik heb namelijk ook een vraagje. Mijn laatse periode was 21juni, ik heb 5juli en 9juli onveilig omgang gehad(zo te zien net in mijn vruchtbare periode) ik moet infeite na 21juli mijn periode verwachten maar ik heb op 17juli(net over een week na me omgang) zo'n 2daagse bloeding gehad, 1) kan dat de innesteling bloeding zijn????? Daarna heb ik mijn periode niet gehad. heb al zeker 5 testen gedaan en dat zijn tot nu toe allemaal negatief. goed uitgerekend is het pas 3weken na onvielig omgang en 2weken na innesteling, 2) is het testen misschien vroeg???? Ik heb wel sterk t gevoel dat ik zwanger bent, want ik heb een harde buik die ik nooit had zo'n opgblazen gevoel, me buik is heel hard en vooral ook mijn onderbuik. ik had last van blasontsteking, toen ik een tijdje at heel veel pijn aan me maag(en las op t net dat het voorkomt, last hebben van maag) en wat ik tot nu heb ik een rommilge darm,ik heb moeite om af te gaan. en gister rond 7uur id middag heb ik 1e keer overgegeven in de auto, ook rug pijn. ik voel me een beetje anders rond me buik hijs echt opgblazen en voelt hard aan. dus heb sterk vermoeden. Ik weet dat mijn bericht lang is, maar kan iemand me grust stellen. Dank je!

 36. barbara barbara

  57

  Wat mij zoveel opvalt is dat iedereen hier alle symptomen van een zwangerschap wil weten maar ik zeg doe gewoon een test of ga naar de huisarts, er zijn zoveel symptomen die bij een zwangerschap horen maar ook bij andere lichamelijke dingen. Ik merkte het bij elke zwangerschap dat ik alles ineens zo goed rook en de mensen om mij heen ruikten niets terwijl een vriendin van mij slechter kon ruiken tijdens haar zwangerschap dus iedereen ervaart het anders. Meeste symptomen die ik had bij alle 4 Bandenpijn boven de lies in de buik Dunne ontlasting Maagzuuroprispingen Opgeblazen buik Boeren Misselijk en overgeven

  • anouck anouck

   58

   Amen. Dat roepen heel veel dames dus ook, dat je een test moet doen of je huisarts moet bezoeken. Het lijkt mij ook niet meer dan logisch..... Echt ik snap niet wat je bezielt om op een website dat soort vragen te stellen. Als je het zeker wilt weten, dan doe je een test/huisarts, en anders.....tja, dan kom je er binnen 9 maanden vanzelf achter.

 37. meisje 24 meisje 24

  59

  hallo.ik ben een dame van 24 .laatstetijden heb ik last van pijnlijke tepels en duizeligheid. heb vaak honger en slaap veel.

 38. Debjuh26 Debjuh26

  60

  Hallo, Ik heb een paar dagen oud bloed verlies gehad (het gaat hierbij om denk hooguit 4 druppels per dag). Een test gedaan bij 1 dag overtijd en 1 bij 4 dagen overtijd. Ben nu 8 dagen overtijd en sinds gisteravond misselijk en spugen. Maar me huisarts weigerd een bloedtest. Wat moet ik nu doen? Of misschien andere mensen met deze ervaring.

 39. Jody Jody

  61

  Ik heb 7 juli onveilig sex gehad. Mijn toenmalige vriend is niet klaar gekomen. Nu ben ik deze weken wat zichtbaar aangekomen en heb een opgezette buik. Afgelopen maandag 5 augustus zou ik ongestelf moeten wotden. (Periode tussen de sex en deze menstruatie de pil doorgeslikt wegens vakantie) mijn menstruatie kwam dinsfag ochtend maar was s avonds alweer minder. Woensdag avond kwam het weet een beetje op maar op het moment is het weer weg. Het is lichtrood/bruin. Ik voel me al een paar dagen misselijk en moe. Kan iemand mij helpen?

  • braamn braamn

   62

   Ja, de drogist...voor een test!

 40. MamaNikki MamaNikki

  63

  Nou idd even een testje halen, maar ik moet zeggen dat ik als ik de pil gebruik soms echt een mega opgeblazen buik heb (lijk wel 3 maanden zwanger) en ja als je echt zwanger bent heb je volgens mij niet zo snel een opgezette buik pas na een paar weken denk ik.

 41. Jody Jody

  64

  Oke dankjewel.

 42. alys alys

  65

  Hallo lady's..... K ben super zenuwachtig, na een jaar proberen en een miskraam verder begin k weer zwangerschaps symptomen te krijgen... zal het? Zal k zwanger zijn? Nog 2 weken wachten met testen... aangezien bij me vorige 3 zwqngerschappen pas na 5 weken wat te zien was op de test..... Ben benieuwd.... Moest t ff kwijt kusjes!

 43. fadila fadila

  66

  hey iedereen,ik heb mijn laatste menstruatie gehad op 19juli,sinds een week nu last van lichte krampen in mijn onderbuik.nu sinds gisteren avond,ineens enorm onderrug pijn gepaard met rillingen,vandaag deze morgent nog steeds last van onderrugpijn en hoofdpijn en pijn in onderbuik.zou het zijn da ik zwanger ben? heb ook tijdens mijn vruchtbaar periode de eisprong gevoelt,het rare eraan is,dat ik 2dagen dat heb gevoelt,eerst links dan rechts.wat wilt dat zeggen??

 44. Maaike Maaike

  67

  Hallo, ik ben deze maand 3 keer mijn pil vergeten. Dit heb ik eingelijk iedere maand. Nu ben ik dus ongesteld geworden. Maar dit is echt een stuk minder dan normaal . Echt nauwelijks. Vorige week had ik veel last van hoofdpijn en veel slijm. Ik ben erg duizelig. Zou ik zwanger kunnen zijn ? Groetjes

 45. nataliee nataliee

  68

  Hallo... ik ben nu 6 maand ongeveer van de pil af misschien al wel wat langer. Nu heb ik een ex vriend en we hebben het een tijdje onveilig gedaan.. Nu ben ik voor de 2 maand heel anders ongesteld.. gewoon 1 dag terwijl ik hier voor een dikke week was.. nu krijg ik steeds meer last van mijn buik en misselijkheid... eten staat mij tegen.. en soms heb ik eetbuien.. zwangershapstest is negatief.. maar nu heb ik de meeste symptomen die hier boven worden benoemd.. wat zouden jullie doen ? Even na de huisarts of gewoon denken dat je niet zwanger bent ?

 46. Anouck Anouck

  69

  Dames, een bezoekje aan de huisarts valt vooralsnog niet onder je eigen risico hoor, dus je kunt gewoon langs. Echt heeeeeeeeeel verstandig....... Dus. Ben ik de enige die echt de kriebels krijgt van dit soort berichten???

  • Sette Sette

   70

   Haha, nee hoor, volgens mij heeft iedereen hiervan wel de kriebels. Gewoon negeren! :-)

 47. bekkie bekkie

  71

  hoi kan er mij iemand helpen? ik heb verleden maand mijn regels had en heb dan nie verder gedaan mee mijn pil nu heb ik nog altijd mijn regels niet, heb wil opgezwollen buik pijn aan onderkant van buik en in de rug veel plassen mijn vriend heeft echt de indruk dat ik zwanger ben want mijn humor is ook nie altijd best, en als ik eerlijk ben denk ik dat ook wel dat ik zwanger ben maar durf er nie aan toe te geven, kan er mij iemand helpen heb vandaag test gedaan in de avond en was negatief , iemand raad of zo dank je

 48. bekkie bekkie

  72

  ben dit nog vegeten, heb ook gemerkt dat mijn geur anders is, en ik ben altijd wel lang wakker en dan zit ik midden in de nacht nog eens mosselen in de azijn te eten ik weet het zo laat maar o zo lekker, en dan heb ik nog eens het gevoel dat er in mijn buik iets kriebelt kan er mij iemand helpen, ga wel naar dokter maar hoop toch op een antw :-)

 49. madeleine madeleine

  73

  Goedendag Heeft er iemand hier ervaring met de prikpil ik ben meer als een jaar geleden Gestopt met de prikpil ben nu nog niet ongesteld geweest ik heb de prikpil voor 2 jaar gehad maar ik heb wel aantal symptonen van zwangerschap en aankomeb heb last vab puistjes en extreem slijmverlies ik heb een test gedaan en ook een bloedtest kwam niks uit nu weet ik het niet meer mar begin ook een buikje te krijgen heeft iemand dit al eerder meegemaakt Gr madeleine

 50. kim kim

  74

  Hallo, Ik heb ongeveer 7 weken geleden onveilige seks gehad. Nu heb ik sinds een paar dagen erg last van mijn darmen, gevoelige borsten, rugpijn en moet ik vaak plassen. Ik ben 2,5 weken geleden wel ongesteld geworden en slik ook de pil. 3/4 weken na de onveilige seks heb ik twee zwangerschapstesten gedaan. Deze waren negatief. Kan ik misschien toch zwanger zijn of kan het ook zijn dat je denkt dat je zwanger bent en dat je vanzelf verschijnselen gaat zien?

 51. Stuiter Stuiter

  75

  Beste mamaplaats, wat zijn dit voor berichten. Ik zie ze steeds vaker....

 52. sell sell

  76

  Wie kan me uit de stress helpen. Ik heb maanden me pil goed ingenomen, In me stopweek had ik minder als normaal, Ik heb onveilig seks gehad en ben nu overtijd. Ik heb heftige buikkachten, Slaap laatste tijd veel meer, Ben snel geiriteerd, en emotioneel Me borsten zijn gespannen en pijnlijke tepels. Wat denken jullie test doen?

 53. Stuiter Stuiter

  77

  Test doen! En niet in paniek raken!

 54. Marie Marie

  78

  Mijn vriend en ik willen graag een kindje en ik ben inmiddels ook al 3.5 maand gestopt met de pil. nu heb ik de laatste tijd pijn in mijn onderbuik en ben elke avond misselijk. ook heb ik na een stevige maaltijd vrij snel weer een honger gevoel als of ik nog niks gegeten heb. Ook slaap ik elke nacht onrustig zou het kunnen? iedereen heeft het altijd over ochtendmisselijkheid

 55. Ellke Ellke

  79

  Voordat ik wist dat ik zwanger was, was ik eigelijk alleen onverklaarbaar en ontzettend moe. Onbewust heb ik geweten dat ik zwanger was (niet gepland wel gewenst) want alcohol liet ik staan voor zover ik al eens wat dronk en roken voelde niet goed, dus gestopt. Toen ik voor de zoveelste keer absurt moe was dacht ik, dit klopt niet laat ik een test doen. Mijn vriend vond het wat vreemd.. moe zijn en daarom een test doen.. maarja na 2 seconden al een dikke vette plus en hardstikke zwanger natuurlijk. Vanaf dat punt kon ik de hele waslijst met eventuele klachten afkruisen. Spaar ze allemaal.. je kon het zo gek niet bedenken maar ik heb bijna alle klachten wel gehad tot 12 weken. toen was het van de ene op de andere dag over. heel bizar maar heb overal van mogen genieten!

 56. Bonita Bonita

  80

  Ik ben overtijd, en ga test halen.. heb opgezette borsten, en ze doen heel erg pijn. voel ook een naar gevoel in me onderbuik. ben benieuwd ;)!

 57. Licela Licela

  81

  Mijn vriend en ik proberen zwanger te worden nu 4 maanden. Ik gebruik ook ovulatietesten. Elke maand gaf mijn ovulatietesten 2 /3 dagen aan, maar deze maand bleef hij 6 dagen positief. ik heb nu last van erg gevoelige tepels, al paar dagen last van me onderbuik, zon spanning erop, witte dikke afscheiding, soms een ijzersmaak in me mond en vermoeid. Ik moet pas over een week ongi worden. Kan het zijn dat het deze keer gelukt is??

 58. Licela Licela

  82

  Ik heb trouwens ook last van hoofdpijn de afgelopen 3 dagen waar ik geen logische reden voor kan vinden

  • layla1983 layla1983

   83

   Wie weet! Mijn zwangerschap begon met flinke migraine en een beha aandoen was al 'te gevoelig'. Het is alleen nog zo pril en het kunnen ook symptomen van je ovulatie zijn.

 59. Licela87 Licela87

  84

  afwachten dus. bedankt voor je reactie

 60. Senna25 Senna25

  85

  Hallo dames, ik heb me aangemeld om Gezellig met jullie te kletsen! Over zwangerschap. Ik en mijn vriend willen graag een kindje! Ik ben nu 3 maanden gestopt met de pil en ben ook gewoon ongesteld geweest namelijk 25 oktober voor het laatst. Ik voel me zo anders dan anders, misselijk nou dat ben ik nooit. Raar gevoel in me buik beetje pijn en zwaar gevoel in onderbuik. Pijnlijke borsten. Ik moet Morgen ongesteld maar of dat gaat gebeuren! Vindt zo spannend! Wil morgenavond Een test doen! Liefst nu al! Wacht nog wel even!! Vindt er zo spannend jullie ook ??? Liefs Senna

 61. Royce Royce

  86

  Zanim zdecydujesz kup pokrycie ubezpieczenia technika , powinienes dyskutowac z agent nieruchomosci plus zdecydowac dokladnie jaki wybory sa uchwytne pom

 62. Marieke80 Marieke80

  87

  mamaplaats!! er staat weer een hele bubs spam tussen

 63. lissa uk lissa uk

  88

  hoi allemaal ik en mijn man proberen al een tijdtje voor zwanger..mijn menstruatie zou 3/11 komen en ben nog niet geworden heb een test gedaan niet zwanger.maar heb wel lAst van opgezwolle borsten pijn in me onderrug en zin in citroen??kan iemand me advieseren wat k moet doen bedankt xxxlissa

 64. meisjuuuuh! meisjuuuuh!

  89

  Bang meisje! Ik heb ongeveer anderhalve maand geleden seks gehad met een jongen zonder condoom en slik de pil ook al een tijd niet. Hij is niet klaargekomen maar ben bang dat ik zwanger ben. Ik ben de laatste tijd moe, slaap slecht, soms een opgezette buik en geen eetlust, ook voel ik me vaak niet lekker en soms misselijk. Ik ben wel ongesteld geweest. Help!!!! Zal ik zwanger zijn?

  • Stuiter Stuiter

   90

   Oeii dat is niet zo handig van je. Maar goed ik zal geen preken houden. Ik hoop dat je een volgende keer wel tien keer nadenkt. Het zou goed kunnen. Ga naar de drogist en haal een zwangerschaps test. Of ga naar je huisarts. Voor ons is het ook alleen maar gokken, misschien wel, misschien niet. Dus doe een test of ga naar je huisarts

 65. Marloes van Tuil Marloes van Tuil

  91

  Ik heb nu al 2 weken last van een opgeblazen buik. En ik ben duizelig als ik op sta. En heb gevoelige tepels. Kan ik dan morgen al een test halen of moet ik daar nog even mee wachten? Ik heb een mirena spiraal en weet niet wanneer ik ongesteld zou moeten zijn

 66. Roos Roos

  92

  Ik heb bijna last van alles wat er boven staat. 6 dagen na de bevruchting begon ik te bloeden en ik zou dan pas over 2 weken ongesteld worden. De bloeding duurde veel minder lang dan bij mijn normale menstruatie en ik had ook veel minder bloed en veel minder buikpijn. Maar ik ben bang dat ik een miskraam heb gehad terwijl ik zelf ook nog niet eens weet of ik zwanger ben wanneer kan ik mijn eerste test gaan doen om een betrouwbare uitslag te krijgen?

 67. Bibi Bibi

  93

  Ik heb 4 zwangerschaptesten gedaan Ik allemaal zwaar posetief.

 68. melissa melissa

  94

  Ik heb in augustus2013 me laatste prikpil gehad en vanaf december onveilig sex gehad tot januari 2014 ik heb last van pijnen onder me buik kan niet kan niet op me hurken zitten elke ochtend misselijkheidd vaak plassen veel eten vaak hoofdpijn en boven me navel is hard geworden nog niet ongesteld geworden en me tepeles trekken me heb een test gedaan het wijst negatief kan ik zwanger zijn

 69. melissa melissa

  95

  Augustus2013 laatste prikpil gehad en december onveilig sex tot januari2014heb alle verschijnselen vam zwangerschap vaak pijnen onder de buik keren test gedaan negatief kan k zwanger zijn

 70. gurlie. gurlie.

  96

  helppp, ik heb nu inmiddels al een week last van buikpijn, misselijk, onderrugpijn, vaker plassen en moe. en mn borsten zijn wat meer gevoelig. zou t dus nu zo kunnen zijn dat ik zwanger ben,? desondanks, mijn zwangerschapstest gaf wel negatief aan.

 71. Teodoro Teodoro

  97

  Ridiculous quest tɦere. What happened aftеr? Ƭake care!

 72. mandy mandy

  98

  Hoi hoi, Ook ik heb even n vraagje. Ik ben sinds januari niet meer ongesteld geweest, mijn vriend en ik doen het altijd zonder condoom. Nu kreeg ik zaterdag van een hoop mensen de vraag of ik zwanger was. Ik zei ach Nee da kan helemaal niet. (Niet eens in de gaten dat ik al 1.5 maand niet ongesteld ben geweest) gingen er toch wel wat belletjes rinkelen. Ik heb een spiraaltje, maar zeg nooit nooit. Ik vandaag een test gedaan. Was negatief, heb wel n hoop symptomen, misselijkheid, veel meer honger, een flinke opgezette bij, steken in mn onderbuik en ook bovenin, beetje last van mn onderrug gevoelige borsten enz. Wat is nu wijsheid, over 2 weken nog een x testen of ff na de ha? Hoop dat iemand me kan helpen

  • kuikentje kuikentje

   99

   Als je test negatief was zou ik hem nog een keertje doen. Je weet maar nooit. Volgens mij kan de huisarts behalve nog een test doen ook niet meer doen dan je doorsturen voor eventueel een echo. Maar dan zal je misschien nog wel even moeten afwachten want op een echo is vaak pas vanaf een week of 6 zwangerschap wat te zien.

 73. tiener tiener

  100

  hellup, ik heb bijna alle symptomen en ben 17, ik ga straks een test halen en weet het bijna wel zeker! ik sta onder jeugdzorg en zit nu op kamertraining en mn vriend is 18

  • Rosa Rosa

   101

   Ennn?? Tiener nog nieuws? Ik kan helaas pas over twee weken testen... de derde dag (vrijdag) na mijn stopweek de pil vergeten.. ik kwam hier zondagnacht achter (het is nu inmiddels 3 dagen later, woensdag). Schrok wakker! Nu idd pijnlijke borsten, moe en raar gevoel in onderbuik.. Ik zou graag alleen willen weten of iemand net zo dom is geweest als ik om de pil te vergeten in de eerste week en hoe het is afgelopen?!

   • Melkie75 Melkie75

    102

    Ja ik! Ben na mijn menstruatie 3 dagen te laat aan mijn pil begonnen. Wel seks gehad met mijn man. Inmiddels wel weer begonnen met de pil.. Hoest bij jou afgelopen?

  • Rosa Rosa

   103

   Ennn?? Tiener nog nieuws? Ik kan helaas pas over twee weken testen... de derde dag (vrijdag) na mijn stopweek de pil vergeten.. ik kwam hier zondagnacht achter (het is nu inmiddels 3 dagen later, woensdag). Schrok wakker! Nu idd pijnlijke borsten, moe en raar gevoel in onderbuik.. Ik zou graag alleen willen weten of iemand net zo dom is geweest als ik om de pil te vergeten in de eerste week en hoe het is afgelopen?!

 74. Merel Merel

  104

  Hallo, wie kan mij helpen? ik heb een hele onregelmatige cyclus. laatst 20 december 2013 ongesteld geweest. nu sinds 1 week pijn in onderbuik, opgezet gevoel, lichtjes misselijk, bruine afscheiding en wat draaierig. ik heb vorig jaar 2 miskramen gehad. Vanochtend nog een testje gedaan maar negatief.. kan ik misschien zwanger zijn?

 75. Kelsey Kelsey

  105

  I know this if off topic but I'm looking into starting my own weblog and was curious what all is required to get setup? I'm assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I'm not very web smart so I'm not 100% sure. Any suggestions or advice would be greatly appreciated. Kudos

 76. Kelsey Kelsey

  106

  I know this if off topic but I'm looking into starting my own weblog and was curious what all is required to get setup? I'm assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I'm not very web smart so I'm not 100% sure. Any suggestions or advice would be greatly appreciated. Kudos

 77. Natasja Natasja

  107

  Hoi allemaal, Ik heb een hele rare vraag, maar horen hartkloppingen, diarree, slechter zien (heb al een bril, kort geleden nog laten meten of de steekte goed was en dat was goed), spierpijn enz ook bij het rijtje thuis van de zwangerschapsverschijnselen? Ik lees het nergens en ik heb al een aantal testen gedaan en die zijn elke keer weer negatief. Ben ook al bij de ah geweest en daar was het ook negatief. Kan het zijn dat je pas na heel veel weken kan zien of je zwanger bent? Ik wordt echt gek. Kan iemand mij a.u.b helpen. Ik weet niet meer wat ik moet doen. Als ik wel zwanger zou zijn dan moet er iig heel veel veranderen in mijn leven. Btw, mijn smaak is ook heel raar aan het doen, ene moment proef ik alles en het andere moment niet. Ben niet zo heel erg misselijk. Eet wel heel veel, maar ben niet aangekomen, juist afgevallen. Krijg wel een buikje. Opgezette buik gevoel.

  • Help? Help?

   108

   28 maart onveilige seks gehad, paar dagen daarna werd ik ongesteld dit duurde ongeveer 4 dagen ben steeds heel emotioneel en heb sinds vandaag dat ik vaker moet plassen en voel een soort druk iemand die me kan helpen?

 78. jayanti jayanti

  109

  Ik ben al bijna 2 weekjes ongesteld en buikpijn en raar gevoel in mijn buikholte en misselijkheid . Wat kan het zijn ben ik zwanger ??? Ja of nee en wanneer moet ik z'n test doen Wie kan me helpen

 79. Haley Haley

  110

  Hello I am so grateful I found your weblog, I really found you by error, while I was looking on Askjeeve for something else, Anyways I am here now and would just like to say thanks for a marvelous post and a all round entertaining blog (I also love the theme/design), I don't have time to look over it all at the minute but I have book-marked it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more, Please do keep up the fantastic work.

 80. puck puck

  111

  Hallo iedereen, ik misschien een hele domme vraag. Ik ben pas gestopt met de pil ( 14-05-14) wij willen.graag een kindje. Hoelang duurt.het voor.dat de pil uit je lichaam is? Heb wel iets.gehoord over ontpillen. Daarbij heb ik last van pijnlijke tepels vaak plassen vreet buien misselijk en duizelig en steekjes.in mijn buik. Drie testen gedaan allemaal negatief. Hopelijk weet iemand hier een antwoord op. Vriendelijke groetjes

  • nessa nessa

   112

   Hallo, In augustus ben ik gestopt met de pil. Oo 24 maarr had ik mijn laatste menstruatie. Daarna nog wel een slijmprop verloren als altijd tijdens mijn vruchtbare dagen. 13 mei 2 zwangerschapstesten gedaan. Beide negatief. Twee weken later door mijn bdiabetes flauw gevallen. Vorige week weer 2 testen gedaan. Beide negatief. Mijn eigen arts komt pas donderdag terug van vakantie en dan ook een afspraak. Ik heb geen enkel ander symptoom dan t uitblijven van mijn menstruatie. Wat denken jullie?

 81. jacinta jacinta

  113

  Hoi hoi ik ben nu een maand gestopt met de pil heb las van me borsten en las van me onderbuik heb nog geen test gedaan ma denk wel da ik zwanger ben ma weet niet zekker en na de sex las van me buik zeg da dat ik zwanger ben wat moet ik doen gr meisje

 82. jacinta jacinta

  114

  Hoi hoi ik ben nu een maand gestopt met de pil heb las van me borsten en las van me onderbuik heb nog geen test gedaan ma denk wel da ik zwanger ben ma weet niet zekker en na de sex las van me buik zeg da dat ik zwanger ben wat moet ik doen gr meisje

 83. jacinta jacinta

  115

  Hoi hoi ik ben nu een maand gestopt met de pil heb las van me borsten en las van me onderbuik heb nog geen test gedaan ma denk wel da ik zwanger ben ma weet niet zekker en na de sex las van me buik zeg da dat ik zwanger ben wat moet ik doen gr meisje

 84. lintje lintje

  116

  Hallo goeie dag ik ben lintje ik ben 27jaar wat ik wou weten is ik heb mijn menstruatie sins 9april gekregen was klaar op 13april ik moest weer worden op 11mei maar ik ben niet geworden tot nu toe ben ik nog niet ongesteld geworden en ik heb veel laast van honger laaste tijd ik weet niet dat ik zwanger ben ofniet ik heb wel veel laast van honger heb die zwangerschap test gedaan maar het kom steeds niet precies op en vandat weet ik niet meer ik heb nog geen kind en daarom vraag ik ben ik of ben ik zwanger of kan zijn dat ik ben?? Want ik heb laaste tijden veel honger dan normaal en ja dan weet ik niet meer ik hoop dat ik een reactie krijg alvast bedankt.

 85. Nora Nora

  117

  Hallo, Ik en mijn vriend hebben de afgelopen maand (vooral rond de eisprong) onveilige seks gehad, nou heb ik niet een hele regelmatige cyclus, maar ook niet heel onregelmatig. Ik heb nu al bijna een week menstruatiepijn, en volgens mij heb ik dat normaal gesproken maximaal 2 dagen van te voren. Volgens de vorige keer zaten er 35 dagen tussen voordat ik ongesteld werd. Nu zijn er al weer bijna 4 dagen overheen gegaan. Ik heb de dag voordat ik ongesteld had moeten worden een test gedaan, maar niet met ochtendurine, deze was negatief en volgens mijn vriend komt dat door dat ik te vroeg heb getest. Nu heb ik ook wel vaker voordat ik ongesteld moet worden last van mijn borsten, maar nu best wel extreem, ik ben een beetje bang dat het misschien tussen de oren zit, maar mijn tepels zijn erg gevoelig en ook mijn borsten zijn gevoelig. Ik heb dus al een week ongeveer last van 'menstruatiepijn' maar af en toe is het ook even weg. Ik durf niet te testen, ik ben bang dat de test negatief zal zijn. Ik hoop dat iemand mij misschien wat goeie tips kan geven, of haar ervaring wil delen. Groetjes..

  • anoniem anoniem

   118

   Ik heb steken in mijn onderbuik en ik heb een raar gevoel in mijn vagina. Weet iemand wat het is??

 86. Jetteketet Jetteketet

  119

  Ja, ik ben onvoorzichtig geweest. Veroordeel mij daar dus maar niet meer op. 3 weken geleden had ik mijn menstruatie. Na de stopweek weer begonnen met de pil. Ook had ik een prednisolon stootkuur in combinatie met amoxicilline/clavulaanzuur. Wel onbeschermde seks gehad die week, en na die week gestopt met de pil, omdat ik mijn toenmalige vriend de deur uit heb getrapt. Achteraf niet zo slim denk ik... Dat stoppen met de pil bedoel ik dan ;) 1 week daarna, dus vorige week had ik weer menstruatie. Ik denk doordat ik weer gestopt was met de pil. Afgelopen week veel hoofdpijn, en heel erg vermoeid. Huilen om eigenlijk 3 x niks. Gisteren en vanmorgen roze afscheiding. Vandaag zag ik dat er duidelijke blauwe aderen over mijn borsten en tepelhoven lopen... Mja... Dan ga ik ook denken... Nooit eerder deze verschijnselen na een kuur gehad. Zwanger of bijwerkingen?

 87. chandini chandini

  120

  Hallo ik heb 3 dagen geen eetlust eet wel twee hapjes meer dan dat niet mijn buik is opgezet mijn onderbuik is erg gevoelig en pijn ik heb gemeten 37.9 ben ik zwanger hulppp

 88. ano ano

  121

  Hoi dames, Ik snap er helemaal niks van wanneer je de test moet doen enz. Mijn laatste ongesteldheid begon op 8 juli tot week en op 19 en 25 juli sex gehad zonder behoeftes middelen. Wanneer mag ik de test doen? Ik voel me heel ziek, Zware buikpijn krampjes niet te houden soms, diarree heel erg, onder rug doet zeer, Mijn nagels nog nooit zo goed geroeid en breken helemaal niet af, Maar ik ben ook een persoon dat snel ziek word. Ik heb nog nooit de pil gebruikt alleen condoom. Groetjes ano

  • suetje suetje

   122

   ANO het beste moment is om de test te doen op de dag dat je ongesteld moest worden of net daarna. Vanaf dan is het HCG hormoon goed meetbaar in het bloed. Is de test negatief kun je toch zwanger zijn, dan is de hoeveelheid hormoon nog te laag. Indien je dus zeker bent zwanger te zijn kun je hem dan beter na een aantal dagen nogmaals proberen. En anders langs de huisarts gaan, deze kunnen met een bloedtest bepalen of je zwanger bent

 89. Flora Flora

  123

  Hey dames.. Ik wou wat vragen..ik raak niet altijd elke maand ongesteld het verschilt soms na 2 soms na 8 en soms elke maand.. Ik ben zins februari 2014 geen menstruati meer gehad en ben ook niet meer omgegaan maar en laatst in augustes omgegaan zonder condoom en hij kwam een beetje in mij klaar.. Maar haalde het optijd eruit.. Nu zijn we 3weken verder en twijfel of ik zwanger ben.. Ik ben pas 17 en wil niet zwanger zijn.. Ik heb enkele symptonen hier boven zoals emotioneel,vermoeidheid maar vam buik weet ik niet,, want ben een beetje mollig dus merk et niet heb ook striemen op me buik..aub help

 90. dees dees

  124

  Ook ik ben heel benieuwd. Nog een paar dagen wachten voor ik een test kan doen. Mijn gevoel zegt van wel en tot nu toe steeds gelijk. Bij de zwangerschap van mijn zoontje wist ik het ook al heel snel en eigenlijk alleen omdat het constand zeurende gevoel in mijn onderbuik niet weg ging. Pas geleden weer door dat gevoel sterk het gevoel dat er een tweede onderweg was. Mijn gevoel was goed maar helaas zat deze in mijn eileider en is deze 6 weken terug verwijderd. Hoop dat mijn gevoel me ook nu weer niet in de steek laat.

 91. Nk Nk

  125

  Hallo Ik moet zaterdag ongesteld worden Ik heb last van me onder rug veel witte afscheiding hoofdpijn duizelig en veel trek . We proberen wel zwanger te worden Zou het nu dan echt eindelijk zo ver zijn Liefs en graag hoor ik wat jullie denken

 92. zedna zedna

  126

  Bij alle 3 (5 eigenlijk) wist ik binnen 2 weken dat ik zwanger was, maar wat daar de reden van was??? Bij de jongste wist ik ook 100% zeker dat ik zwanger was van een 2ling, 6 weken echofoto is helaas de enige die ik ervan over heb.

 93. Anoniempje Anoniempje

  127

  Hoi lady's , ik had een vraagje ik ben in de eerste week van de pilstrip twee keer de pil vergeten daarna niks meer vergeten maar nu ik aan mijn stopweek net begin heb ik onwijs last van steken door mijn lichaam heen en vaak plassen moet ik ook ( zou ook wel door het koudere weer kunnen komen ) heb snel een honger gevoel en lichtelijk misselijk , tijd voor een testje of even afwachten tot ik mijn menstruatie krijg ?

 94. lara postma lara postma

  128

  Hallo Ik ben mama van 2 kindjes jongste is nu een 1jaar... dit is snel gegaan aangezien we snel zwanger worden. . bij allebei de zwangerschappen was ik te vroeg met testen en had ik echt 5 6 testen negatief. toch wist ik dat ik.zwanger was. Nu ben ik weer met de pil begonnen. moet slik morgen de laatste van de strip. nu heb ik 7 dagen geleden ongeveer wat bruin bloed verloren met afvegen.. en ben ik ontzettend moe.en misselijk. Zouden dit bijwerkingen zijn of toch zwanger?? dus nogmaals testen zegt voor mij nog niks. Laatste optie is huisarts. Ik slik lovette.

 95. Lolita Lolita

  129

  Hoi, Even een vraagje.. Mijn vriend en ik proberen zwanger te geraken, nu heb ik last van de symptomen van een menstruatie, ook zie ik zowat bruine 'pluts' in mijn slipje (eerder ook met de menstruatie te maken) - maar normaal gezien moet ik pas begin januari beginnen menstrueren.. Heeft iemand dit ook meegemaakt? Is die bruine 'pluts' een teken van zwangerschap?

 96. roosjesss roosjesss

  130

  Ik wist pas na 14 weken en 4 dagen dat ik zwanger was.. Als ik terug kijk was ik erg moe en sliep veel.. Ik ben over 4 dagen uitgerekend

 97. iljoes iljoes

  131

  Ik had van mijn tweede zwangerschap heel duidelijk voor ik kon testen heel duidelijk een kort lontje ik kon overal boos om worden toen ging er een lampje branden. En moe inderdaad.

 98. iljoes iljoes

  132

  Ik had van mijn tweede zwangerschap heel duidelijk voor ik kon testen heel duidelijk een kort lontje ik kon overal boos om worden toen ging er een lampje branden. En moe inderdaad.

 99. nonn nonn

  133

  Heehee. Ik zit al een paar dagen in onzekerheid. Ik ben nog nooit aan de pil geweest. En heb een paar keer in me vruchtbare week onveilig sex gehad. Nu heb ik al een paar dagen last van een opgezette onderbuik gevoel dat ik ongesteld moet worden. De ene dag iets minder dan de andere dag. En gisteren enorme hoofdpijn savonds. Voor de rest zijn me borsten niet opgezet en niet pijnlijk maar wel een groteren kring rond me tepels ik moet over anderhalve week ongesteld worden. Ook had ik gisteravond in bed een paar zachte pijnlijke steekjes aan de rechterkant van me onderbuik. Kan iemand me vertellen of de kans groot is op zwamgerschap?

 100. anoniem anoniem

  134

  Hallo allemaal, ik had een vraagje ik heb eergister sex gehad onder de douche met me man het was mijn eerste dag van mijn vruchtbaarhiedheid, nadat hij klaar gekomen is heb ik wel geplast kort daarna kreeg in kramp in mijn onder buik paar sec en in de avond kreeg in onzeenttend last van ovulatiepijn. Ik ben nu inmiddels 2 dagen verder. En het is mijn ovulatiedag maar ik heb nog steeda onzettend veel.ovulatiepijn Lijk super veel op menstruatieklachten hiernaast ben k onzettend veel chagrij ig en heb stemmingsverwishseling zou ik zwanger kunnen zijn van twee dagen??

 101. anoniem anoniem

  135

  Hallo allemaal, ik heb eergister sex gehad met mijn man samen onder douche we hebben doggystyl gedaan. Kort daarna heb ik geplast. Paar minuten later kreeg in krampen in mijn onderbuik van paar min lang.het was inmiddels de eerste vruchtbaaarheidsdag. Vervolgens heb de zelfde avond onzettend veel.ovulatiepijn ehad net als menstruatiepijn. We zijn inmiddelas al.twee.dagen verder nu en heb nog steeds pijn in mijn onderrug en onderpuik net als menstuatie pijn raar gevoel in mijn vagina gevoelige birsten en onzettend veel stemmingswisseling. K kan om alles boosworden. Kan ik nu zwanger zijn geraakt zonder dat er een eiersprong plaats is gevonden?

 102. Niesje Niesje

  136

  Hallo lieve allemaal, Ik heb een vraagje, ik en mijn vriend proberen zwanger te raken. Ik ben nu 3 maanden gestopt met de pil en een onregelmatige cyclus. Vorige maand had ik een cyclus van 32 dagen. Op dit moment zit ik op 37 dagen, dus eigenlijk overtijd denk ik maar Door de onregelmatigheid weet ik dat niet zeker. Hoelang zou ik nu moeten wachten om een test te gaan doen? Ik heb niet echt symptomen naar mijn idee. Alleen een opgeblazen gevoel en winderigheid.

  • Bianca Bianca

   137

   Hoi! Ik heb de app P tracker geïnstalleerd deze past zich aan aan jou cyclus wanneer je meest vruchtbare dagen zijn. Bij mij klopt deze precies heb namelijk ook de ovulatiesticks gehad die aangaf wanneer ik ovuleerde. Je moet hem wel een paar maanden gebruiken wil deze zich aanpassen aan jou cyclus. Hoop voor je dat je deze niet meer nodig hebt en dus gewoon zwanger bent :)

 103. Effie Effie

  138

  Hallo, Sinds een week of 5 heb ik ineens last van zeer pijnlijke borsten (af en aan), een dikkere en opgezette buik, geen eetlust en een opgeblazen gevoel. Ik heb twee weken last gehad van diarree, wat nu wel over is. Ook ben ik ontzettend moe. Zijn dit specifiek symptomen voor een zwangerschap? Ik twijfel heel erg want ik heb namelijk al bijna twee jaar de Mirena. Menstruatie is nihil geworden daardoor, afgelopen half jaar geen bloedverlies meer gehad. Kun je zwanger zijn met een spiraaltje en zijn dit de symptomen? Groetjes, Effie.

 104. Anoniem a&a Anoniem a&a

  139

  Hallo, ik heb een vraag. Ik ben nu 5 of 6 maanden geleden gestopt met de pil, sinds een maand slik ik foliumzuur. Ik was in het begin van het stoppen met de pil 5 weken over tijd. Testen gedaan ook bloed testen was niet zwanger. Werd ongesteld met heel veel buikpijn en heel veel bloedverlies. Daarna regelmatig ongesteld geworden. Ik ben nu dus bijna 3 maanden over tijd! Ik heb 4 testen gedaan allemaal negatief. Maar bij de laatste 2 testen dus zonder zaklamp gekeken. Iemand die ik niet heel goed ken had ik me verhaal bij gedaan die zei je bent 7 of 8 weken zwanger heel raar maarja. Ik dus bijde huisarts geweest en die wa. Er zekker van dat ik niet zwanger was. Het mooiste was dat die huisarts een stage loper was. Zonder testen gedaan te hebben daar zei die dat ik hellemaal niet zwanger was. Ik ben dus heel duizelig bijna flauwgevallen vorige week . Heb heel veel hoofdpijn me ogen deze maand al 2 keer ontstoken geweest. Meer honger en meer zin in gevarieerd eten. Misselijk ben ik soms na het avond eten. Me buik veel steken en nu sinds vandaag dus kriebels in me buik alsof ik heel de tijd moet plassen. Die kriebels zitten onder in me buik. Ik heb het steeds heel warm en dan weer koud. Afgelopen dagen heel de dag moe. Me rug doet heel veel pijn. Me nek zit soms vast als ik opsta me borsten zijn groter en iets harder en me buik is wat harder en dikker ik voel me ook opgeblazen. Het voelt alsof er iets in me buik groeit alleen weet ik het dus niet zekker. weet iemand of ik zwanger ben? of heeft iemand advies wat ik kan doen? Rn wat is het anders? Graag reactie! Me vriend en ik wille heel graag een kindje! Groetjes anoniem

 105. diaantje diaantje

  140

  Hallo allemaal vraagje ik heb een myrena spiraal maar deze moest er eigenlijk eruit alleen nu afgelopen zaterdag had ik wat bruin rode afscheiding nog nooit gehad behalve bij mijn oudste dochter. Nu is mijn vraag ben ik nu zwanger of heeft iemand hier zelf ook een ervaring mee gehad. Groetjes

 106. Bianca Bianca

  141

  Hallo! Mijn vriend en ik zijn aan het proberen zwanger te worden. Nu ben ik helaas afgelopen donderdag ongesteld geworden maar ik merk dat mijn bloedverlies heviger is dan ik gewend ben. Herkennen jullie dit?

 107. Vanessa Vanessa

  142

  ik ben 29 augustis ongesteld geworden. En we hebben 5 september Sex gehad onveilig en is in mij klaargekomen daar geen ramp natuuurlijk we hopen stiekum wel dat we een kindje krijgen.:P ik heb een hele erge onregelmatige ongesteldheid 4 september ben ik voor het laatst ongesteld geweest,. nu ruim een week verder bijna heb ik wel druk op mijn onderbuik . testen helpt niet natuuurlijk nu Kan er een kans zijn dat ik zwanger zou kunnen zijn

 108. lis lis

  143

  Hallo Heb eens een vraag ik heb 1 september men spiraal laten verwijderen heb het een jaar gehad en iederemaand men menstruatie gehad 3 dagen na het verwijderen heb ik 4 dagen men menstruatie gehad een week voor het verwijderen heb ik men menstruatie ge had van af wanneer moet ik het berekenen

 109. shana shana

  144

  Hallo ik heb 2 weken lang onveilige seks gehad .. nu moest ik volgens de menstruatie kalender gistere mijn regels krijgen maar ik heb ze nog steeds niet.. zelf geen buikpijn of niets wel veelwit verlies soms zelf licht geel pricies .. heb nog niet echt symtone buiten een opgezette buikzou kk zwanger kunne zijn of ,kunnen mijn regelsnog doorkomen?

 110. Anoniem Anoniem

  145

  Ik bloed 2 dagen niet veel bloed meer trek moe en borsten groter jeuk bij mij bennen

 111. Esther Esther

  146

  2 dagen voor mijn nod na sex te hebben gehad begon ik gelijk te bloeden ik dacht ongesteld dit duurde maar 1 dag. Nu 6 dagen laten erg last van rugpijn en mijn borsten groeien en doen pijn snap hier niets meer van, ik ben overigens al 40 jaar

 112. AmbieBambie AmbieBambie

  147

  Hallo, Ik ben 19 jaar en ik ben tijdelijk gestopt met de pil omdat ik tot 3x toe de verkeerde heb gekregen. Ik heb de 7e 8e en de 12e van mei onveilig seks gehad maar het blijkt dat de 12e mijn cyclus piek was nu heb ik : - veel plassen - misselijk - bijna niets kunnen eten - gespannen borsten - steekjes in m'n onderbuik - duizelig - vergeetachtig - gevoelige tegels Is dit een teken dat ik zwanger kan zijn zo ja wanneer zou ik heb beste kunnen testen?

 113. Ella Ella

  148

  Veaagje ik ben nu 4dagen overtijd ik en mijn vriend hebben onveilige sex gehad nu is mijn vraag zou het kunnen dat ik zwanger ben ik heb geen pijnlijke borsten mazr wel een opgezette buik ik eet opeens heel veel ben heel humeurig wil iedereen zen neus afbijten loop moe last in mijn onderrug veel plassen ik heb al 3kindjes maar bij men andere 3 wist ik het pas toen ik 7weken was wat zou ik doen alvast bedankt ????

 114. Mimi1997 Mimi1997

  149

  Hej iedereen ik ben hier nieuw, Ik ben al 5 dagen overtijd, ik heb een aantal kwaaltjes als af en toe een eetbui, misselijk en maagpijn, raar gevoel in onderbuik alsof ik mijn menstruaties krijg maar dit is dus niet zo en soms extreem moe ik val overal in slaap. Ik heb de 2 de dag overtijd 2 testen gedaan en waren allebei negatief dus ik wacht nu af. Maar ik heb een beetje schrik dat ik weer teleurgesteld word. Maar nu staat mijn cyclus op 41 dagen en meestal is dit bij mij maar 39 dagen. Ik probeer dus wel al 1 jaar zwanger te raken. Dus ik vraag mij dus af of het kan zijn dat ik toch zwangee ben?

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >