Douchen met je baby

Douchen met je baby

Je kunt samen met je baby in bad gaan maar je kan ook samen douchen met je baby. Je baby went dan samen met jou aan het water en je kunt je baby zo erg makkelijk wassen. Misschien vind je het best spannend om je kindje vast te houden onder douche, straks laat je hem of haar vallen.

Met z’n tweeën

Het is handig als iemand anders, terwijl jij al onder de douche staat, je baby kan aangeven. De badkamervloer kan glad zijn en je wilt niet uitglijden met je baby in je armen. Als er niemand in de buurt is, kun je ook een klein badje naast de douche zetten. Op deze manier kun je jouw kindje makkelijk pakken en weer wegleggen.

Douchen met je baby - Klaarzetten

Zorg ook dat je alles goed hebt klaarstaan. Zodat je niet tijdens het douchen uit de douche hoeft te lopen om nog een shampoo of tandenborstel te pakken. Vervelend voor jou, en geeft onrust bij je baby.

Temperatuur

Als je alleen onder de douche staat regel je de temperatuur voor jou alleen. Denk nu ook aan je baby welke temperatuur geschikt is. 37 graden is aan te raden.

Draagdoeken

Doordat je jezelf en je kindje insopt met zeep worden jullie beide glad. Houd hier rekening mee! Er zijn draagdoeken voor onder douche. De doeken drogen snel en zijn zacht. Met behulp van deze doeken hoef je niet bang te zijn dat je kindje onder je arm vandaan glijdt. Ook heb je op deze manier je handen vrij om je kindje te kunnen wassen.

Afdrogen

Droog na het douchen eerst je kindje af zodat hij of zij in ieder geval niet afgekoeld raakt.

Lees hier meer over je baby in bad, je baby wassen, bang voor de douche en watervrees.

Douche jij wel eens met je baby? Hoe ervaar je dat?

Mamaplaats

Mamaplaats

Bij ons kun je terecht om een mooie blog te schrijven, in contact te komen met andere moeders, deel te nemen aan hele gave testpanels en winacties en last but not least... de laatste nieuwtjes omtrent zwanger (worden), celebs, food en opvoeding.

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief
2 Reacties

Reacties

  1. Heather Heather

    1

    Hi, De link voor de draagdoeken onder de douche (laatste alinea) doet het niet.

  2. Hermien Hermien

    2

    Ik douchte vaak samen met mijn zoontje. Bij mijn dochtertje was het de babymassage die in goede aarde viel, bij hem het douchen. Met de armpjes wijd gespreid knorde hij het altijd uit, super!! Wel vond ik het eng i.v.m. glibberigheid, mijn vriend stond dus ook altijd paraat om de kleine na de douchepartij weer in ontvangst te nemen.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >