Baby 9 maanden

Baby 9 maanden

Baby 9 maanden: Meest gestelde vragen door moeders in deze week.

Baby 9 maanden: praten stimuleren

Spannend, na heel wat gebrabbel zal het echt praten nu ook starten. Maar hoe kun je jouw kindje hierin stimuleren? Op de eerste plaats is complimenteren bij een verstaanbaar woord goed. Het zelfvertrouwen van jouw kindje stijgt hierdoor enorm en een zelfverzekerd kindje kan weer sneller leren praten. Ook kun je helpen door veel te praten met en tegen je kindje en tegelijk je handen hierbij gebruiken. Door middel van de handgebaren wordt de betekenis van de woordjes sneller duidelijker. En bij herkenning is de kans groot dat je kindje het woord herhaalt (en onthoudt).  

Welke spelletjes spelen met een baby van 9 maanden?

Grote stappen maakt je kindje door en daar horen ook nieuwe spelletjes en ritueeltjes bij! Aan jou dus om deze te introduceren en samen van te gaan genieten. Wat dacht je van samen een ‘spiegel’ sessie houden? Jij gaat jouw kindje nadoen en daarna andersom. Het zal in het begin even wennen zijn maar jouw kleintje gaat het snel genoeg begrijpen. Ook is verstoppertje vaak een succesnummer. Afhankelijk van de ontwikkeling van je kindje kun je dit op alle niveaus doen. Van simpel ‘kiekeboe’ tot aan achter de gordijnen verstoppen. Gegarandeerd feest! Tot slot is het leuk om een bal te introduceren, dit stimuleert direct ook de fijne en grove motoriek.

Mijn baby 9 maanden heeft rode vlekjes, wat kan het zijn?

Opeens ontdek je wat rode vlekjes op het lijfje of in het gezicht van je kindje. Wat kan dit zijn? We hebben een aantal mogelijkheden verzameld. Maar let op: bij twijfel altijd een huisarts of het consultatiebureau inschakelen!

  • De waterpokken. Vaak de eerste associatie wanneer je denkt aan rode vlekjes. Dit is een erg besmettelijke ziekte die bijna elk kind wel eens oploopt. De rode bultjes jeuken erg en je kindje heeft vast koorts. De bultjes bevinden zich over het gehele lichaam, ook in het gezicht. Wat je kunt doen is de pijn verlichten door het huidje steeds te verkoelen met een nat washandje. Verder is het afwachten, na ongeveer 10 dagen zijn de waterpokken grotendeels verdwenen.
  • De vijfde ziekte. Dit zijn weer een ander soort rode vlekjes, maar het meest opvallend zijn vaak de felrode wangen. De vijfde ziekte jeukt een stuk minder dan de waterpokken en is ook wat minder heftig. Let op: deze ziekte is wel erg gevaarlijk voor zwangere vrouwen!
  • De zesde ziekte. Het belangrijkste symptoom voor de zesde ziekte in plotseling hoge koorts bij je kindje. Meestal komt deze ziekte pas voor rond de leeftijd van 2 jaar, vermoed je het toch nu al? Dat kan, laat het checken bij de huisarts want dan kan het heftig uitpakken.
  • Hersenvliesontsteking. Symptomen voor deze heftige ziekte zijn koorts, koude rillingen, spierpijn en hoofdpijn. Dit is een serieuze ziekte die gelukkig niet heel vaak voorkomt.

Mag mijn zieke baby naar het kinderdagverblijf?

Dat is een lastige kwestie, want je zult op de eerste plaats moeten vaststellen wat je kindje precies heeft en of dit besmettelijk is voor andere kindjes. Want dan is de keuze snel gemaakt: besmettelijk? Lekker thuisblijven. Maar stel dat je kindje hangerig is, maar er geen heftige aanwijzingen voor echt ziek zijn is? Breng het dan naar het kinderdagverblijf en overleg wat er aan de hand is. Zo kunnen ze daar extra opletten en eventueel temperaturen. Mocht er koorts bijkomen of vertrouwen de leidsters het niet, zorg dan dat je in de mogelijkheid bent om alsnog je kindje op te (laten) halen en thuis te laten.

Mamaplaats

Mamaplaats

Bij ons kun je terecht om een mooie blog te schrijven, in contact te komen met andere moeders, deel te nemen aan hele gave testpanels en winacties en last but not least... de laatste nieuwtjes omtrent zwanger (worden), celebs, food en opvoeding.

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Top 3 Blogs

Lief klein jongetje. Sorry.

Je zwarte haren plakken vast aan je huid... >

Mijn kraamweek from hell

Mijn schoonmoeder, als ik ooit dement wo... >

Neeee - 'onze naam' is weg!

Ahgr, ik ben echt even heel boos vandaag... >

Laatste Winacties Alle Winacties

Win: 6x een flik flak horloge

Hoera, Flik Flak is jarig en trakteert! Ken jij de vrolijke horloges van Flik Flak al? Al 30 jaar helpt het ... >