Baby 10 maanden

Baby 10 maanden

Baby 10 maanden: Meest gestelde vragen door moeders in deze maand.

Baby 10 maanden kruipt niet, zorgen maken?

Nee, je hoeft je niet direct zorgen te maken, wel is het goed dat je het constateert en het in gaten houdt. Ook zonder dat je baby kruipt kan het een prima ontwikkeling hebben. Dan slaat het deze fase gewoon over. Zo van zitten naar optrekken en lopen… Stel dat de fases optrekken en lopen erg achterblijven is dat meer reden tot zorgen.

De fase kruipen is namelijk niet essentieel in de ontwikkeling, het is meer extra: leuk, gezond en het stimuleert het ontdekken en de nieuwsgierigheid.

Dat je kindje niet kruipt kan overigens ook met je vloer te maken hebben. Op vloerbedekking heeft het veel grip en leert het gemakkelijker om voort te kruipen. Een gladde tegelvloer kan tegenwerken.

Hoe stimuleer ik mijn baby van 10 maanden te gaan kruipen?

Stel je kindje kan wel kruipen, maar doet het niet zo vaak. Hoe stimuleer je hem of haar om meer te kruipen?

 • Ga na of de omgeving (jullie huiskamer) wel uitdagend genoeg is om op ontdekking uit te gaan… Leg bijvoorbeeld speeltjes op een rare plek, wel in het zicht. Zodra je kindje dit opmerkt wil het er vast naartoe!
 • Leg je kindje regelmatig op zijn of haar buikje op de grond. Zo traint het de rug en een sterke rug is erg belangrijk om te kunnen kruipen.
 • Oefen een paar minuutjes per dag spelenderwijs samen. Doe het voor en help je kindje met de juiste houding. Maak er een kort spelletje van en laat het dan weer een dagje rusten.
 • Heb je een gladde vloer? Dat is lastig om op te kruipen. Leg daarom een kleed neer en zet je kindje daar zonder schoentjes op. Zo is de grip optimaal en kan je baby gemakkelijker bewegen.
 • Beloon je kindje wanneer het een poging doet. Houd een klein feestje of zing een liedje samen.

Baby 10 maanden uit beker drinken?

Kan je baby al uit een plastic beker drinken? Het is een goede om hier zo rond de 10 maanden mee bezig te zijn. Zo bouw je langzaam het flesgebruik af. Dit hoeft natuurlijk niet in één keer maar oefenen kan geen kwaad. Een tip is om bijvoorbeeld de noodzakelijke voedingen als melk en water via de fles te doen zoals altijd en extra’tjes zoals thee of een beetje appelsap met een beker te proberen. Of maak er een gezellig ‘proost’ momentje van. En proosten doe je natuurlijk niet met de fles… Maar met een beker! Langzaam kun je steeds meer drinken met een beker geven ipv de fles totdat je helemaal over bent.

Baby 10 maanden slaapt ineens onrustig, hoe komt dit?

Het komt vaak voor dat kinderen rond de 10 maanden ineens onrustig slapen, dit komt omdat het grote stappen in de ontwikkeling maakt. Het gaat steeds meer brabbelen, begrijpt meer en ook fysiek gaat het hard. Grote kans namelijk dat hij of zij rondkruipt en zich overal aan optrekt. Hierdoor begrijpt- en krijgt het steeds meer van de wereld om zich heen mee. Dat is bizar, want zo dacht je kindje eerst nog dat hij of zij de enige op de wereld was… Al deze indrukken verwerkt je kindje op een rustig moment, vaak in bed. De prikkels van de dag komen binnen. Vandaar dat het wat onrustiger slaapt.

Mamaplaats

Mamaplaats

Bij ons kun je terecht om een mooie blog te schrijven, in contact te komen met andere moeders, deel te nemen aan hele gave testpanels en winacties en last but not least... de laatste nieuwtjes omtrent zwanger (worden), celebs, food en opvoeding.

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief
2 Reacties

Reacties

 1. Carly Carly

  1

  That's a smart answer to a tricky quotsien

 2. Lolly Lolly

  2

  It's <a href="http://vkblltb.com">wodfrenul</a> to have you on our side, haha!

Top 3 Blogs

Lief klein jongetje. Sorry.

Je zwarte haren plakken vast aan je huid... >

Mijn kraamweek from hell

Mijn schoonmoeder, als ik ooit dement wo... >

Neeee - 'onze naam' is weg!

Ahgr, ik ben echt even heel boos vandaag... >

Laatste Winacties Alle Winacties

Win: 6x een flik flak horloge

Hoera, Flik Flak is jarig en trakteert! Ken jij de vrolijke horloges van Flik Flak al? Al 30 jaar helpt het ... >